Onze school

BS Uniek is één van de 14 scholen van de Borgesiusstichting. De scholen werken nauw samen om te zorgen voor een zo compleet mogelijk aanbod voor de kinderen in de gemeente Halderberge, Rucphen en Moerdijk.

Samen met Kober Peuteropvang Hummelhoeve en Kober Kinderopvang maakt BS Uniek deel uit van het KansenRijk. Door de samenwerking op elkaar af te stemmen creëren we een doorgaande lijn voor kinderen van 2 tot 12 jaar. BS Uniek heet kinderen in alle leeftijdsgroepen welkom.

 

Voor alle kinderen die aangemeld worden, geldt dat we zorgvuldig bekijken of we aan de eventuele ondersteuningsbehoefte van het kind en de ouders kunnen voldoen. We hanteren hierbij het schoolondersteuningsprofiel in combinatie met ons aannamebeleid.

Basisschool Uniek is een katholieke basisschool. Naast katholieke leerlingen zijn er ook leerlingen en ouders niet gelovig, anders gelovig en niet praktiserend.
Onze slogan is: ‘Werken met kinderen van nu voor de maatschappij van morgen’.

Waarom BS Uniek?

Om het voor u wat duidelijker te maken waarom wij vinden dat BS Uniek een goede keuze is voor u en uw kind hebben wij hieronder een aantal van onze sterke punten op een rij gezet.

  • Het sterke, professionele en enthousiaste team en de diversiteit aan expertise binnen het team. Denk o.a. aan een dyslexiecoach, gedrags- en rekenspecialist, een hoogbegaafdheidscoördinator en een PBS specialist.
  • Op BS Uniek staat een hele goede zorgstructuur en krijgen de kinderen de zorg en ondersteuning die ze nodig hebben.
  • De overgang van peuters naar kleuters is op BS Uniek goed geregeld.
  • Er heerst in de school een fijne en open sfeer. Ondanks de vele leerlingen heerst het gevoel van een dorpsschool in een groot gebouw.
  • De communicatie met leerlingen en ouders is open, laagdrempelig en transparant.